Op verwarming valt het meest te besparen

Verwarming is de grootste energiepost voor uw woning. Circa 70% van alle energiekosten zijn voor het verwarmen van uw huis. Een moderne energiezuinige HR ketel is daarom eigenlijk een must.

Maar er zijn meer oplossingen waarmee u geld bespaart en het comfort verbeterd. Ook een luchtwarmtepomp is een zeer efficiënte verwarmingsbron voor de wat grotere woningen. Deze werkt in combinatie met een bestaande HR-ketel.  

Heeft u vloer- of wandverwarming? Dan bent u al op goede weg. Deze vorm van lage temperatuurverwarming is bij goed geïsoleerde woningen veel efficiënter dan traditionele radiatoren. Wel is het van belang om te kiezen voor energiezuinige pompen en pompregelaars. Die voorkomen dat er onnodig warmte of stroom verloren gaat.

Voor huizen met mechanische ventilatie kan veel worden gewonnen met een ventilatie warmtepomp (warmteterugwinning) of warmtepompboiler. Daarmee wordt warmte van de lucht die naar buiten wordt afgevoerd, benut voor het verwarmen van water voor uw CV installatie of warm tapwater.

Climarad

Met Climarad heeft u een alles-in-1 oplossing voor verwarming en decentrale vraaggestuurde ventilatie met warmteterugwinning.

Een Climarad zorgt voor een gezond binnenklimaat en bewaakt automatisc

h de luchtvochtigheid en het CO2 niveau in de ruimte.

Een Climarad is comfortabel. De verse lucht wordt voorverwarmd aan de ruimte toegevoegd. In tegenstelling tot mechanische ventilatie in combinatie met ventilatieroosters in de ramen is er geen koude trek door uw huis of koudeval bij uw ramen. 

In de zomer heeft u ook de mogelijkheid tot nachtkoeling. Hiermee wordt verse lucht 's nachts binnengelaten om de temperatuur te verlagen waardoor ook in de zomer een optimaal binnenklimaat wordt gerealiseerd.

Een Climarad bespaart energie. De warmte uit de lucht die wordt afgevoerd wordt gebruikt om de verse lucht voor te verwarmen. Door de automatische regeling wordt niet meer geventileerd dan nodig is. Zo wordt onnodig warmteverlies vooorkomen.

AANVRAGEN

"Uw installatie, ....uw besparing!"