Ventilatie bespaart

Een goede ventilatie helpt om in de woning het vocht in de lucht af te voeren. Vocht ontstaat natuurlijk in b.v. de badkamer en woonkamer, maar het meeste vocht ontstaat door de bewoners zelf (in de uitgeademde lucht zit veel vocht).

Het kost veel meer energie om vochtige lucht te verwarmen en daarom zorgt een goede ventilatie voor een lagere energierekening, en voor een beter en gezonder binnenklimaat.

Bij oude woningen is meestal sprake van "natuurlijke ventilatie". Dat wil zeggen dat via naden, kieren en openslaande ramen wordt geventileerd. Dit is minder energiezuinig omdat de hoeveelheid lucht die wordt ververst door koude lucht meer kan zijn dan nodig. Hierdoor verdwijnt er onnodig warme lucht naar buiten. 

Bij mechanische ventilatie wordt de hoeveelheid luchtverversing beter, en bij vraaggestuurde of balansventilatie zelfs volledig gereguleerd. In het laatste geval kan ook nog warmte worden teruggewonnen.

Een goede vochtregulering is dus van belang voor zowel de gezondheid en het comfort als voor energiebesparing, daarom gaan isolatie en ventilatie vaak hand-in-hand.

"Uw installatie, ....uw besparing!"